KØB NU TIL VINTERPRISER ... LIGE NU FRI FRAGT PÅ ALLE VARER!!!

Materialebeskrivelser

 

Teaktræ:
Classic teak kommer fra det yderste af stammen og derfor er olieindholdet lavt. Træet skal behandles med olie 2-4 gange årligt.

Kerne teak:
Kerne teak kommer fra kernen af træet og er således hårdere og mere olieholdigt end Classic teak. Ubehandlet kerne teak vil få en sølvgrå farve. Olie vil give træet en gylden farve.

For teaktræ gælder generelt, at det er et levende materiale der kan arbejde og give småsprækker i samlinger og overflader. Teakmøbler udsat for regn vil få en ru overflade med tiden. Slib let med mellemfint sandpapir for at skabe den glatte overflade. Om vinteren bør teakmøblerne opbevares i et køligt lokale med god ventilation, for at undgå at træet tørrer og sprækker. Skruerne skal efterspændes før brug og som løbende vedligeholdelse.
Her kan du finde produkter til vedligeholdelse af dine teaktræsmøbler.

Alle vores havemøbler i teaktræ kommer fra certificeret plantage i Indonesien.


 Teakstammer
Polyrattan:

Polyrattan er et plastbaseret materiale der er vejr- og UV-bestandigt. Det ligner de klassiske rattan-produkter meget, men er meget mere praktiske. De kræver et minimum af vedligeholdelse. Skal blot rengøres med en klud og en blød børste og en mild sæbe såsom CAVO Polywash. Passer perfekt til det danske vejrlig.
Polyrattan findes i forskellige udformninger med 1, 2 eller 4 "tråde".
 Polyrattan

Dusty Polyrattan:

Alle vores produkter med benævnelsen "Dusty" er lavet af en rund polyrattan som efterfølgende er børstet op for at ligne naturmateriale. Samme holdbarhed og vedligeholdelse som andet polyrattan.

 
 Dusty polyrattan

Nonwood:

Nonwood er et plastmateriale med en flot overflade, der ligner og føles som ægte træ. Får ikke fugtskader i form af råd og mug og er fantastisk modstandsdygtigt overfor det danske vej. Vaskes af med sæbevand.

Glasprodukter kan fungere som brændglas, hvis de efterlades direkte på nonwood-overflader i skarpt sollys. Det kan give permanente mærker i materialet. Vi anbefaler derfor, at der bruges bordskånere eller dækkeservietter.

 
Nonwood
 

Granit
Granit er et meget holdbart naturmateriale. Det kan modstå vind, vand og frost.

Da granit er et naturmateriale vil farve og struktur kunne variere. Der er ikke to granitplader, der er ens. 

Granit kræver ikke vedligeholdelse og kan stå ude sommer og vinter. 

Granit bordplade 
 

 

Hvidmalede havemøbler:
Træ er et levende materiale, der arbejder i takt med luftfugtighed og temperatur. Selv med den bedste overfladebehandling kan der forekomme harpiks eller olieudtræk. Vi anbefaler at dette fjernes med grundrens. 

Opbevaring:
Det kræver omtanke at passe godt på træmøbler. Hvidmalede havemøbler kan ikke tåle at stå udenfor i frost.
Vi anbefaler, at du opbevarer dine hvide havemøbler i et uopvarmet rum, f.eks. en garage eller et kælderrum, henover vinteren. Møblerne skal ikke dækkes til - træet skal kunne "ånde". 

Hvis ovenstående simple råd ikke følges, kan der opstå sprækker i malingen. Herefter kan der trænge fugt ind under den malede overflade og malingen kan sprække endnu mere.


 Dusty polyrattan

Textiline:

Textiline er kunststof. Det er meget stærkt, holdbart og vejrbestandigt. Rart at sidde på, da det giver god ventilation til kroppen.
Tørrer hurtigt efter en regnbyge.

 

Textiline 

Naturrattan:
Rattan er seje, bøjelige rør af klatrepalmer der vokser som slyngplanter
i regnskoven. Rattan er et utrolig slidstærkt materiale der kan holde i generationer.

Opbevaring og vedligeholdelse
Møbler i natur rattan kan holde i årtier, hvis de står i udestuer eller på
en overdækket terrasse. Udsættes møblerne for regn og sol, vil de hurtigere forandre farve og miste den glød, de naturligt har. Møbler i natur rattan bør opbevares i et tørt og ventileret rum i vinterhalvåret. Dog må de ikke udtørre, da de vil miste deres elasticitet og knække. Med jævne mellemrum kan det anbefales at spraye møblerne med demineraliseret vand fra en vandforstøver eller sætte møblerne udenfor i fugtigt vejr - dog ikke direkte regnvejr.


 Natur rattan

Sofaer og spisestole:

Der er udelukkende brugt nye udsøgte materialer af bedste kvalitet. Alt træ er af godkendt plantage-træ der lever op til de strengeste EU-regler for godkendt og certificeret træ-produktion.

Stoffet er af høj slidstyrke og smudsafvisende, så det holder sig smukt i mange år.

Sofaerne er produceret på BSCI (Business Social Compliance Initiative) godkent fabrik, der sikrer arbejderne en god løn og gode arbejdsforhold.

BSCI logo 

 

Fortsæt